martes, 5 de octubre de 2010

Perception: Taste Smell and Vision. Master class by Charles Zuker

UCSD's Charles Zuker explores the neurobiology of taste, smell and vision. I recomend listen this master class, he is a great and cleaver speaker and teacher
Charles S. Zuker is an American molecular geneticist and neurobiologist of Chilean descent. His lab has contributed to our understanding of mammalian taste, in collaboration with Nicholas Ryba's laboratory at the NIH beginning in the 1990s. Prior to working on mammalian taste, his lab focused on visual signal transduction pathways in Drosophila melanogaster (fruit fly). He is an investigator of the Howard Hughes Medical Institute.
Zuker and his laboratory team have made advances in the understanding of sight and hearing. They've also discovered taste receptors for four of the five tastes: sweet, sour, bitter, and "umami" (savory). Salt is the fifth, and it's only a matter of time before Zuker tracks it down.
Zuker has recently been elected as a member of the United States National Academy of Sciences. After nearly 20 years at University of California, San Diego, his new appointment at Columbia University begins in 2009.




Charles Zuker de la UCSD explora la neurobiología del gusto, el olfato y la visión. Recomiendo escuchar esta clase magistral, es un gran orador y maestro Charles S. Zuker es un genetista molecular y neurobiólogo de origen chileno.
Su laboratorio ha contribuido a nuestra comprensión del gusto de los mamíferos, en colaboración con el laboratorio de Nicholas Ryba en el NIH que comenzó en la década de 1990. Antes de trabajar en el gusto de los mamíferos, su laboratorio se centró en las vías de transducción de señales visuales en Drosophila melanogaster (mosca de la fruta).
Él es un investigador del Instituto Médico Howard Hughes. Zuker y su equipo de laboratorio han avanzado en la comprensión de la vista y el oído. También descubrieron receptores gustativos para cuatro de los cinco sabores: dulce, ácido, amargo y "umami" (salado). El salado es el quinto sabor básico, y es solo cuestión de tiempo antes de que Zuker lo rastree. Zuker ha sido elegido recientemente como miembro de la Academia Nacional de Ciencias de los Estados Unidos. Después de casi 20 años en la Universidad de California, San Diego, su nuevo nombramiento en la Universidad de Columbia comienza en 2009.





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